Logga in

Logga in eller skapa ett konto nedan.

- Inlägg taggade med "lisen sundgren" -

Bara väldigt mänsklig

Bara väldigt mänsklig

Livet travar på. Jobbar, reser, lever min vardag. Den person jag definierar mig som, de sammanhang jag lever i känns självklara och jag tror mig ha en...
Vår i luften!

Vår i luften!

ÄNTLIGEN! Dagarna blir längre, marken är bar och jag har tagit årets första cykeltur. Jag känner mig som när jag var barn och gav mig ut i skogen för ...
Men det blir ljusare igen?

Men det blir ljusare igen?

Oxveckorna, så kallas de, veckorna mellan trettonhelgen fram till påsk, eftersom de upplevs av många som tröga, långsamma och tunga. Mörka är de också...
Lökigt värre

Lökigt värre

Lök är en fantastisk grönsak. Den ger djup och smak åt alla sorters mat, den är god rå, kokt, stekt, bakad, picklad eller syrad. Billig är den också. ...
Resetips

Resetips

Talesättet ”att läsa är att resa” håller jag med om på alla sätt. Jag är bokslukare och suger girigt i mig de ord och meningar som fantastiska författ...
 Varm och väldoftande

Varm och väldoftande

När dagsljuset får ge vika för vintermörkret, när kvicksilvret i termometern knappt tar sig över nollan och inga ljumma sommarvindar smeker huden får ...
Pang på rödbetan

Pang på rödbetan

PANG på rödbetan.Vad betyder det egentligen? Att man skjuter prick på en rödbeta? Pangar en smällare på den? Varför rödbeta och inte sellerirot? Frågo...
Bli ett kålhuvud

Bli ett kålhuvud

Kalla mig gärna kålhuvud! Kål är nu i säsong jag frossar i kål. Kål är gott, nyttigt, hållbart och aldrig tråkigt. Grönkål må vara trendigt men vi är ...
Livets rötter

Livets rötter

På väggen i mitt sovrum hänger en bild på mig själv som ung. Mitt ?head shot? från den tiden jag var teaterstudent i New York. I blicken ser jag en un...
Låt årstiden styra menyn

Låt årstiden styra menyn

Äntligen ökar medvetenheten kring sambandet mellan maten vi äter och klimatförändringarna. Bokmarknaden svämmar över av böcker med klimatsmarta recept...
Grunda dig med rötter

Grunda dig med rötter

Hösten lockar fram min mest introverta, reflekterande och tillbakadragna sida. Nu vill jag traska ensam i skogen, ägna mig åt nördiga projekt som bara...
Är du hållbar lille vän?

Är du hållbar lille vän?

Efter den här sommaren har klimatångesten slagit till med full kraft. Klimatet hotar och angår oss alla. Hur reagerar du på klimatförändringarna? Får ...
Höstboosta dig

Höstboosta dig

Efter den här varma, torra, brinnande sommaren känns det nästan overkligt att det någonsin kommer bli höst och kallt igen. Tid för tröjor och sjalar. ...
Rewild

Rewild

Ordet rewild betyder att förvilda och som har utvecklats till ett begrepp som dyker upp i naturvårdssammanhang och som livsstilstrend. Som naturvård...
Rädda maten!

Rädda maten!

?Ät upp maten ungar?. Mammas uppfordrande röst från barndomen ekar i huvudet när jag läser om det ökande matsvinnet i Sverige. All mat som produceras...
Berosa dig

Berosa dig

Låt rosor föra din talan när orden inte räcker till som den kärlekens symbol den är. Låt rosor genomsyra hela sommaren. Rosen sägs väcka glädjen, nyfi...
Goda gubbar

Goda gubbar

Jordgubbar kan jag inte få nog av. Minst en liter om dagen är ett måste när de är i säsong. Provar mig fram till vilka som smakar bäst. Överlägset god...
Smultron

Smultron

Smultron, saltvatten, tång, sand mellan tårna, mormors torra blåbärsmuffins, solvarm brygga, sommarregn, salubrin och myggbett. Smaker från min barndo...
Börja plogga!

Börja plogga!

Hör du till dem som kommer på att nu är det är dags att börja jogga för att komma i form i sommar? Ha! Det är SÅ 2017, nu är det PLOGGA som gäller. ...
Blommig honung

Blommig honung

Sommarsmaker - Sommaren är här och jag skäms inte för att jag tar varje tillfälle som bjuds att lata mig. ...
Skogsbada

Skogsbada

Har du naturbrist? Då kan Skogsbad vara lösningen, eller Shinrin yoku som det heter på japanska. ...
Mer smak för vilt

Mer smak för vilt

Mitt vilda tema fortsätter, ogräs är nästan det enda jag har på hjärnan såhär års så jag fortsätter tipsa om vad du kan hitta att äta runt närmsta knu...
Mer vilt

Mer vilt

Man kan fråga sig ?varför äta vilda växter när det är enklare att gå till närmsta snabbköp och köpa odlade grönsaker??. Jo det kan jag tala om för dig...
Surt gör gott

Surt gör gott

Vinäger är det nya svarta! Två tydliga mat-trend som kommer stort är alkoholfria drycker och mat som medicin, det vill säga det vi äter och dricker sk...
Bubbligt pyssel

Bubbligt pyssel

Äntligen! Dagarna blir lite längre för varje dag, kanske anar jag lite lite vår i luften. Men det dröjer tills jag kan börja plocka vilt igen ? till d...